Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо критикува избора на гуми за Китай

Алонсо критикува избора на гуми за Китай

47
0

Фернандо Алонсо открито разкритикува избора на гуми, който направиха от компанията Бриджстоун за предстоящото състезание в Китай.

На пистата Шанхай японският производител реши да предостави на състезателите супер меки и твърди смеси. За първите от тях обаче испанецът заяви, че са абсолютно неизползваеми на абразивното трасе в Китай.

„Считам, че това е най-лошото решение, което са взимали от доста време насам, защото подобен избор на гуми за Китай е направо смешен – започна Алонсо. – Не знам дали решението се взима от Бриджстоун или от ФИА, но те трябва да го преосмислят, защото изглеждаме комични по телевизията и смешни за зрителите на пистата. Направо е някаква шега да се появиш на телевизионния екран със шест секунди по-бавен. Ще трябва да сменим гумите след пет или шест обиколки – такива са нашите изчисления, защото тази писта ги изхабява още повече в сравнение с трасето в Мелбърн, а там правехме осем или девет тура с тях.“

Фернандо Алонсо допълни още, че е сериозно притеснен от избора на гумите за Китай и ако с него целта е била състезанието да се направи по-атрактивно, той заяви, че е трябвало пилотите да бъдат пратени на трасето направо с гуми за дъжд.