Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пикет не е изненадан от формата на Браун GP

Пикет не е изненадан от формата на Браун GP

42
0

Нелсън Пикет младши смята, че няма нищо изненадващо във факта, че Браун GP отиват в Австралия като едни от фаворитите за победа.

Отборът на Рос Браун бе една от сензациите в предварителните тестове за този сезон – като доминираше по време на сесиите, въпреки че бъдещето на екипа не бе особено сигурно през зимата. И въпреки че малцина бяха предвиждали, че Браун ще бъде в състояние да се бори за победа, то Пикет подчертава, че доброто темпо на колата е чист резултат на ранното начало по развитието й.

„Те развиват този болид от година, така че според мен е естествено и нормално да бъдат толкова бързи” – каза Пикет по отношение на формата на Браун GP.

„Те бяха първите, които започнаха развитието на колата за 2009 година и определено са свършили добра работа. Затова и смята, че те стават много труден конкурент за побеждаване. Браун са бързи, Ферари са бързи – и освен това не е лесно да се каже и кой още се справя добре.”

Пикет вярва, че докато отборите все още привикват към новите правила и тепърва ще доразвиват болидите си, не може да се твърди със сигурност къде се намират Рено спрямо конкурентите си.

„Трудно е да се каже. Според мен е голяма мистерия кой къде е” – обяснява бразилецът. „Наистина нямам идея дали ще се борим в челото или ще бъдем в средата. Да се надяваме колата да бъде добра.”

„Ако трябва да съм честен, нещата стават по-добре и по-добре. Но такава е ситуацията за всеки тим. Номерът е да се подобряваме по-бързо от конкурентите, а това не е лесна задача.”

Пикет подчертава, че се чувства по-готов за състезания, след като има една пълна година зад себе си.