Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мозли: Скандалът е вече зад гърба ми

Мозли: Скандалът е вече зад гърба ми

39
0

Година след секс-скандала с негово участие, Макс Мозли настоява, че шокът, който той е преживял тогава по никакъв начин не му пречи да изпълнява длъжността си като президент на ФИА.

Всъщност, 68-годишният британец дори обмисля да се кандидатира за пети пореден мандат и вярва, че оцеляването му след скандала всъщност го е направило ‘по-силен’, тъй като доста хора са се съгласили, че не е било правилно да се дава публичност на личния му сексуален живот.

Миналата година Мозли трябваше да отмени планираната си визита на Гран При на Бахрейн, поради изричната молба на кралското семейство. Това засили предположенията, че неговият имидж е непоправимо засегнат и той никога вече няма да може да изпълнява задълженията си пълноценно.

„Тези истории бяха огласени от един единствен индивид, чиято глупост е всеизвестна”,
заяви британецът в интервю за вестник ‘Дейли Телеграф’.

„Това е всичко, което мога да кажа. Въпросът с отлъчването ми тази година обаче изобщо не стои на дневен ред. Имах покани за срещи от ръководители от всякакъв ранг. Нямаше дори и най-дребен намек, че някой не иска да се срещне с мен заради това, защото повечето хора са над тези неща.”