Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ще се завърне ли Киалами в календара?

Ще се завърне ли Киалами в календара?

55
0

След като южноафриканската провинция Гаутенг стана официално един от спонсорите на екипа на BMW Sauber F1 веднага се появиха слухове за възможното завръщане на пистата Киалами в шампионата. Подписаният договор обаче в никакъв случай не означава, че домакинът на световното първенство по футбол през 2010 г. ще кандидатства за старт от календара на Гран при.
Все пак според наши близки източници се водят проучвания за условията, при които ЮАР ще домакинства отново на кръг от световния шампионат във Формула 1.
“Ангажирахме независими анализатори, които да направят икономическо проучване и предвиждане относно ползите за провинция Гаутенг при евентуално провеждане на старт от Формула 1 на пистата Киалами”, заяви Сейпати Мангади, спортен директор на Gauteng Motor Sport Company (GMSC).
Предполага се, че ако резултатите от проучването са положителни ЮАР ще кандидатства за кръг от шампионата през 2012 г. Между 1967 г. и 1993 г. на Киалами се проведоха общо 20 старта от Формула 1. В последните няколко сезона обаче страната домакинства единствено на кръгове от серийте A1GP и то на градското трасе в Дърбън.