Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бриаторе: Ограничаването на бюджетите е шок за мен

Бриаторе: Ограничаването на бюджетите е шок за мен

29
0

Шефът на Рено, Флавио Бриаторе, каза, че решението на ФИА да предостави доброволни ограничения на бюджетите от 2011 година е дошло като шок за него, имайки предвид усилията на ФОТА именно в тази област.

От ФОТА вярват, че направените от тях предложения ще намалят двойно разходите на отборите до 2010 година, но ФИА е счела, че трябва да бъдат предприети по-драстични мерки, в резултат на което от следващата година ще позволи на отборите да влязат в една финансова рамка от 33 милиона евро, като в замяна на това същите тези екипи ще имат по-голяма техническа свобода. Мерките ще бъдат предприети, така че да бъде уравновесено представянето на всички тимове.

По този повод Бриаторе се съгласи с колегата си, Лука ди Монтедземоло, и изрази известно притеснение:

„Сега наистина всички трябва да седнем и да го обсъдим, тъй като отборите вече свършиха много работа за редуцирането на разходите” – каза Бриаторе.

„Формула 1 е много сложна.Понякога се опитваш да редуцираш разходите, а вместо това те се покачват. Трябва ни стабилност, трябва да работим заедно с федерацията.”

„Това си бе малък шок за мен. Според мен всички участници трябва да работят заедно, за да бъде постигната целта.”

„Финансовите затруднения карат всички да се притесняват. В резултат на това Формула 1 трябва да стане по-ефективна. Просто понякога не сме доволни от наложените ограничения.”

„Според мен отборите вече свършиха отлична работа за 2009 и 2010 година, а вече сме готови да работим и още по въпроса. Най-важното обаче е да работим заедно с федерацията.”

Италианецът е на мнение, че всички отбори трябва да карат при равни условия и едва тогава да се предлага редуциране на разходите.