Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Зрителите с достъп до повече информация

Зрителите с достъп до повече информация

38
0

Почитателите на Формула 1, който следят спорта от малкия екран, ще получават през този сезон повече информация от всякога, като телевизионните компании са приели предложенията на отборите за подобряване на шоуто.

От Асоциацията на отборите от Формула 1 (ФОТА) съобщиха по-рано този месец, че искат телевизионните компании, работещи с Формула 1, и ФОМ да предоставят повече графики и повече информация, отколкото в момента.

Това включва графики за стратегиите с горивото, детайли за траекторията, прогнози за пит стоповете, както и пълен достъп до радио каналите на отборите. Бърни Еклестън – шеф на ФОМ – потвърди, че ще приеме възможността.

„Абсолютно. Досега малко изоставахме с графиките, тъй като макар и да имахме информацията, не можехме да я ползваме. Същото бе и с радио каналите. Това бе интересно за зрителите, но отборите казаха, че не можем да я ползваме.

„Това бе пълна глупост. Ние сме в развлекателния бизнес, а тези отбори забравят това. Но сега започват да осъзнават.”

Шефът на тима на Макларън, Мартин Уитмарш, който освен това оглавява спортната група във ФОТА, смята, че запалените фенове ще бъдат най-големите победители от новата информация – особено с пълния достъп до радио каналите.