Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларъм съгласни с дифузьорите на конкурентите

Макларъм съгласни с дифузьорите на конкурентите

68
0

Рено и Ферари вече изразиха неодобрението си по отношение на задните дифузьори на някои от конкурентите си, но Макларън не ги последваха.

Някои считат, че дизайнът на дифузьорите на Браун GP, Тойота и Уилямс противоречи на „духа” на новите правила, но реално е легален, тъй като се възползва от дупка в правилата.

Флавио Бриаторе от Рено обвини трите отбора, че произвеждат болиди, неотговарящи на правилата. Шефът на Ферари, Стефано Доменикали, пък каза наскоро, че някои дизайнери са „подходили различно” с правилата.

Когато бе повдигнат този въпрос за пръв път, президентът на ФИА, Макс Мозли, каза, че отборите, намесени в случая, са подходили хитро и не изключва някакви формални протести в Мелбърн.

По този повод спортният директор на Мерцедес, Норберт Хауг, каза: „Ние приемаме интерпретацията на ФИA. Затова и дизайнерските решения досега са легални според нас.”

Говори се, че дифузорът на Браун GP е изпратил концепцията на Уилямс и Тойота до ново ниво. Според Хауг е глупаво силното представяне на някои отбори да се свежда до само един елемент – особено след като толкова много хора изразиха одобрението си по отношение на аеродинамичния пакет на BGP 001.

Шефът на тима, Рос Браун, който бе оприличен на Алберт Айнщайн в карикатура в немското издание „Билд”, коментира: „На другите ще им отнеме време да копират нашите идеи, ако изобщо успеят.”