Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тейлър Александър от Макларън се пенсионира

Тейлър Александър от Макларън се пенсионира

36
0

След 46 години работа дългогодишният сътрудник в Макларън Тейлър Александър ще се пенсионира в края на този месец. Новината бе официално разпространена от пресслужбата на отбора.
Американец по произход, Александър се присъединява към Макларън като механик през 1963 и работи заедно с основателя Брус Макларън. Първоначално той е част от проектите на тима, свързани с Формула 1, а впоследствие и със състезателните ангажименти на Макларън в САЩ.
През 1979 г. Александър е повикан от Теди Майер (шеф на отбора, наследник на Брус Макларън на този пост) обратно във Формула 1 и заема длъжността технически директор. През 1982 г. двамата напускат Макларън, отивайки в Индикар, но малко след това се връщат в Гран при с тима на Беатриче. След като този проект приключва, Александър застава начело на тима на BMW в IMSA (International Motor Sport Association).
Впоследствие Тейлър отново се връща в Макларън след като Рон Денис му предлага длъжността мениджър по специалните проекти и е с тима и досега.
По адрес на Тейлър Александър председателят на Макларън Груп Рон Денис заяви:
„Фактът, че Тейлър запази важната си роля в нашия състезателен екип до пенсионирането си, говори за две неща: неговата страст към спорта и неговия огромен опит, приспособимост и интелигентност.”