Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тойота е била близо до оттегляне от Формула 1

Тойота е била близо до оттегляне от Формула 1

85
0

Тимът на Тойота е бил изключително близо до оттегляне от Формула 1. Японците са решили в последния възможен момент да продължат участието си в шампионата, като една от причините за това решение е било желанието на основния спонсор на тима – Панасоник, да продължи да подкрепя тима и за в бъдеще.

Започващият след две седмици нов сезон ще е осмият за Тойота във Ф1. Тази година очакванията на отбора са големи, като бордът на директорите на компанията иска да види най-накрая свой пилот на най-високото стъпало на почетната стълбичка.

„Трябва да победим. Аз наистина вярвам, че тимът ни има потенциала да победи, след като наблюдавах последния тест в четвъртък. Отборът ни определено се намира в по-добра форма от миналата година”,
заяви шефът на Тойота Тадаши Ямашита.

„Борим се по пистите във Ф1 от седем години, което според мен укрепи компанията и увеличи продажбите на нашите продукти. Постоянно повтарях на срещите на борда на директорите, че няма начин да се оттеглим, въпреки че трябва да намалим драстично разходите си.

Очевидно негативните ни бизнес доклади ни костваха доста съмнения. Затова бях изключително щастлив, когато Панасоник решиха да подновят договора си с нас, въпреки че те също имаха известни финансови затруднения. Tяхното разбиране относно това, което правим ни позволи да продължим да се състезаваме”,
завърши японецът.