Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Глок смята, че Макларън ще са във форма за Мелбърн

Глок смята, че Макларън ще са във форма за Мелбърн

48
0

Въпреки не особено силните резултати на Макларън Мерцедес в последните няколко теста пилотът на Тойота Тимо Глок смята, че екипа, оглавяван вече от Мартин Уитмарш, отново ще е сред фаворитите през новия сезон.
След като Рон Денис официално предаде властта изглежда в Макларън всичко което може да се сгромоляса се сгромолясва. Времената от последните тестове не са особено обнадеждаващи, а освен че през изминалата седмица от екипа изпробваха множество варианти на аеродинамиката се стигна и до използването на задното крило от миналата година, като тима се мъчи да убеждава наблюдателите че зад този експеримент се крие тънка стратегия. MP4-24 определено не се представя по начина, който очакваха от отбора. Това стана ясно и от изказването на Норберт Хауг, който подчерта, че Макларън има много за наваксване.
Не на същото мнение обаче изглежда е пилотът на Тойота Тимо Глок:
“Изглежда, че те имат проблем с баланса на колата. Може би проблема идва от прекалено малкото притискане на задната ос (може би това обяснява и излитането на Хамилтън в сряда в Барселона). При всички положения съм сигурен, че след като те знаят от къде идват проблемите им, ще ги решат в най-скоро време. Това е един много опитен отбор, който е в състояние бързо да преодолее трудностите.”
Германецът също така разкрива задоволството си от моментното представяне на Тойота TF109. Стигна се дотам, че дори много от наблюдателите по време на зимните изпитания смятат японците за един от скритите фаворити. Според Глок обаче трябва да се обърне сериозно внимание и на тима на Хонда, който определено впечатли с представянето си в Барселона, въпреки че пропусна голяма част от подготовката.
“Изненадан съм от темпото, което Brawn-Mercedes показаха от раз. Освен това нямат никакви проблеми с надеждността. В интерес на истината обаче изненадата не е толкова голяма, като се има предвид колко рано те започнаха през 2008 г. подготовката си за предстоящия сезон. Надявам се обаче в Австралия те да не са по-бързи от нас.”