Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен най-бърз през втория ден на изпитанията в Барселона

Райконен най-бърз през втория ден на изпитанията в Барселона

67
0

Кими Райконен записа най-бърз резултат през втория ден от тестовете на испанската писта Каталуня. На финалните предсезонни изпитания присъстваха всичките десет екипа от Формула 1.
Пилотът на Ферари бе зад волана на F60 и даде време от 1:20.314, с което изпревари с повече от половин секунда Казуки Накаджима (Уилямс), финиширал на втора позиция. Резултатът на Райконен е по-добър и от вчерашното най-бързо постижение, записано от състезателя на BMW Заубер Ник Хайдфелд (1:20.339).
Екипът на Рос Браун продължи да впечатлява, след като Рубенс Барикело приключи сесията трети от общо единадесетте пилоти на трасето. Подобно на съотборника си Дженсън Бътън, който тества за екипа вчера, и за бразилецът това бе първото качване в болид от Формула 1 след края на предходния сезон.
Ярно Трули от Тойота също имаше ползотворен ден, след като завъртя 121 обиколки и се нареди четвърти в класирането за деня. След него остана пилотът на Ред Бул Марк Уебър и вчерашният лидер Ник Хайдфелд от BMW.
Екипът на Торо Росо, който показа новата си кола само преди ден, не се представи особено обнадеждаващо. Себастиен Бурде успя да завърти едва 14 обиколки преди в STR4 да се появи механичен проблем. Съотборникът му Себастиен Буеми седна зад волана в следобедната сесия, но направи едва 6 тура и дори не записа обиколка за време.