Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Toст: Бътън не е бил опция за Торо Росо

Toст: Бътън не е бил опция за Торо Росо

29
0

Шефът на тима на Торо Росо, Франц Тост, каза, че Дженсън Бътън никога не е бил обсъждан като евентуален пилот за тях през 2009 година. Той допълва, че е бил решен през цялото време да задържи Себастиен Бурде.

Бътън се оказа с доста несигурно бъдеще, когато Хонда се оттеглиха от Формула 1 в края на миналата година, като по това време единственото вакантно място бе в Торо Росо.

И въпреки спекулациите, които свързваха Бътън с Торо Росо, британският пилот остана лоялен на Хонда, докато екипът не бе спасен от Рос Браун. Междувременно пък Торо Росо потвърдиха Бурде за съотборник на Себастиен Буеми.

„Ако трябва да съм честен, Дженсън не е бил опция за нас” – каза Тост по време на представянето на Торо Росо STR4.”

„Бурде беше първи в списъка ни през цялото време, като подписахме с него през януари. Сезонът започва през март, а доколкото знам, Дженсън има споразумение с Хонда. Затова и не е имало никакви преговори с Дженсън Бътън или мениджърите му.”

И въпреки че Бурде и Буеми участваха в кратък тест заедно с Такума Сато през зимата, Тост е категоричен, че Бурде през цялото време е бил фаворит за едното от местата.