Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Барикело: Сена ще получи своя шанс във Формула 1

Барикело: Сена ще получи своя шанс във Формула 1

46
0

Рубенс Барикело вярва, че сънародникът му Бруно Сена има бъдеще във Формула 1, въпреки че тимът на Браун GP предпочете него пред племенника на великия Аертон Сена за съотборник на Дженсън Бътън през този сезон.

Барикело признава, че опитът му във Ф1 (267 старта до момента) е основният фактор, заради който той е бил предпочетен пред младия Сена. Въпреки това обаче, бишвият пилот на Ферари вярва, че сънародникът му е достатъчно талантлив и най-вероятно няма да има проблеми да стигне до пилотско място във Ф1 в близко бъдеще.

Оставих му съобщение на телефонния секретар. Ние сме добри приятели и въпреки че не сме говорили през последните няколко месеца, е чиста случайност, че стигнахме до това да се борим за една и съща позиция,
твърди Барикело.
Пожелавам му всичко най-хубаво. За пилот с 4-годишен опит, той се е справя фантастично.

Със сигурност той има бъдеще във Формула 1. Не съм виждал някой, който да се е състезавал само четири години и изведнъж да попадне във Формула 1, a и при това справяйки се толкова добре на тестовете. Аз съм късметлия, че Формула 1 се промени малко и заради липсата на тестване нещата отиват отново към по-опитно каране – но аз му пожелавам всичко най-хубаво.

Бътън даде четвърто най-добро време на вчерашния тест в Барселона с колата на Браун GP. След като наблюдава развитието на автомобила през последните шест месеца, Барикело вярва, че отборът е конкурентен за предстоящия сезон и казва, че се е съгласил да се върне във Формула 1, за да печели.

Върнах се само, за да печеля. Бяха трудни две или три години и не съм тук, за да обещавам каквото и да било, но съм тук, за да се състезавам, защото чувствам, че имам шанса да спечеля.”

„Трябва да поздравя целия отбор за положените усилия, откакто колата беше започната през май/юни миналата година. Знаехме, че колата има целия потенциал да бъде силна, така че днес беше едно доказателство за това. Възхитени сме, че колата е надеждна и съм доволен, че ще я карам утре.