Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Асканели: STR4 не е RB5 с друга емблема

Асканели: STR4 не е RB5 с друга емблема

56
0

Техническият директор на тима на Торо Росо, Джорджо Асканели, е категоричен, че новият им болид STR4 далеч не представлява просто болида RB5 на Ред Бул, но с друга емблема.

Въпреки че и двете коли са създадени в центъра на Ред Бул в Милтън Кийнс, Асканели подчертава, че неговият екип е трябвало да свърши много работа, така че болидът да пасва на двигателите на Ферари.

„От Ред Бул Технолъджи вършат изключително много работа при работата по ключови характеристики на новата кола: дължината, междуколесната база, разпределението на масата, както и основните метрични характеристики” – каза Асканели.

„Но като при всеки болид от Формула 1, пакетът еволюира около двигателя и определени детайли, свързани с пилота. И тъй като имаме различен двигател от Ред Бул, то това означава и друга система за зареждане и резервоар. Затова и нашата кола е коренно различна от тази на Ред Бул и е създадена изцяло от нас.”

„Същото важи и за водните и маслените системи, свързани с двигателя. Различните двигатели имат различни оперативни температури поради разнообразните материали.”

„Двигателят е свързан с трансмисията посредством няколко допълнителни компоненти и съединител. Отново системата за инсталиране на съединителя е напълно различна между двата автомобила. Съединителят ни също е различен и работата по инсталирането на съединителя и трансмисията е свършена изцяло във Фаенца. Капакът за двигателя също е направен изцяло в нашата база, като ползваме различна технология спрямо тима на Ред Бул. Същото важи и за водните и маслените радиатори, както и за всичките хидравлични и електронни системи.”