Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Барикело остава при Хонда през ’09

Барикело остава при Хонда през ’09

29
0

Рубенс Барикело явно ще направи рекорда си за най-опитен пилот във Формула 1 още по-труден за достигане, след като е достигнал до ново споразумение с бившия тим на Хонда.

И въпреки че стана ясно, че бразилецът все още няма договор с тима, то високопоставени източници от екипа са потвърдили, че ветеранът се е съгласил да кара редом с Дженсън Бътън през 2009 година.

В момента отборът чака зелена светлина от Хонда Мотор Къмпани за закупуването на тима от консорциума, воден от Рос Браун и Ник Фрай. Едва когато това стане, договорът на Барикело ще бъде финализиран.

Предполага се, че ситуацията може да достигне до развръзката си до края на седмицата, като се очаква отборът да направи шейкдаун на новия болид в петък, преди да се присъедини към другите тимове за груповия тест в Барселона следващата седмица.

Барикело вече има 267 състезания зад гърба си, като кариерата му започва в далечната 1993 година. В края на миналата година бразилецът каза, че много желае да остане да кара за тима въпреки несигурността около него.