Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маля: Одобрявам сделката на Мерцедес с Хонда

Маля: Одобрявам сделката на Мерцедес с Хонда

31
0

Шефът на Форс Индия, Виджай Маля, разкри, че е трябвало да даде одобрението си Мерцедес Бенц да доставят двигатели за бившия отбор на Хонда.

Правилата на Формула 1 не позволяват един автомобилен производител да снабдява с двигатели повече от два отбора без пълното одобрение на ФИА. Това означава, че на теория Маля е можел да блокира решението на Мерцедес Бенц да снабдяват и трети тим освен тях и Макларън.

По този повод Маля коментира, че е решил да не вдига врява, тъй като е в интерес на спорта Хонда да оцелеят.

„Правилата на ФИА са, че един производител може да снабдява само два отбора с двигатели” – каза Маля. „По отношение на Мерцедес това са Макларън и Форс Индия. Но възникна решението в продължение на една година Мерцедес да снабдяват и бившия отбор на Хонда, докато се закрепят.”

„Можех да възразя, но реших да не го правя, тъй като е добре за Формула 1. Никой не иска да види как отбор се оттегля. Вече видяхме това със Супер Агури и не мисля, че това трябва да се случи и тази година с още един отбор.”

Маля каза, че духът на съвместната работа покрай проблемите около Хонда е доказателство колко добре се развиват нещата между отборите в опита им да оформят бъдещето на Формула 1.