Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бъдещето за Уилямс остава светло

Бъдещето за Уилямс остава светло

36
0

Изпълнителният директор на Уилямс, Адам Пар, каза, че вижда само положително бъдеще за тима, въпреки че основният им спонсор – Кралската банка на Шотландия (RBS) – съобщи, че се оттегля от Формула 1.

В ролята си на независим отбор Уилямс имаха известни финансови проблеми през последните години – и определено загубата на RBS не им помага. Но Пар е убеден, че въпреки намаляването на разходите във Формула 1 и останалите силни партньори на тима бъдещето на Уилямс остава сигурно.

И когато е бил попитан дали намаляването на разходите във Формула 1 означават, че Уилямс имат светло бъдеще въпреки плановете на RBS, Пар отговаря: „Определено, въпреки че съм наясно, че в момента е трудно да се нарисува положителна картина на всичко.”

„Това, което трябва да имате предвид обаче, е – когато дойдох в този спорт преди няколко години, стоях срещу хората (по време на срещите на шефове на отбори), които казаха, че парите няма значение. Сега вече няма такива дискусии.”

„И за да може Уилямс да бъде конкурентен през последните две или три години, ни се налагаше да харчим повече, отколкото можем. През следващите две години няма да правим това и вместо това ще изплащаме значителни дългове. Сега просто търсим начини да не изоставаме от останалите във Формула 1.”

RBS потвърдиха, че въпреки плановете си да се оттеглят, те ще се придържат към обещанието си да спонсорират Уилямс до края на 2010 година – въпреки че някои от аспектите на тяхното спонсориране ще бъдат редуцирани.