Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хонда се подготвят за тестове

Хонда се подготвят за тестове

25
0

От тима на Хонда се подготвят за предсезонните тестове в навечерието на Гран при на Австралия, съобщиха от autosport.com.

И въпреки че няма потвърждение, че е намерен купувач за гарантиране на бъдещето на базирания в Бракли тим, то стана ясно, че след като колата на японците за 2009 година е готова, персоналът е бил инструктиран да се подготвя за тестове.

Все още не се знае и дали подготовката е напреднала достатъчно, така че отборът да участва на теста на Херес, но екипът би трябвало да бъде подготвен поне за теста в Барселона по-късно през март.

Има възможност отборът да направи шейкдаун и във Великобритания, преди да се стигне до официални тестове.

Не е имало официално потвърждение от Хонда, че ще участва в тестовете, нито е имало някакви официални новини по повод на бъдещето на отбора. Всъщност последно изпълнителният директор на Хонда, Такео Фукуи, каза, че няма сериозен купувач за тима.

Засега най-вероятно изглежда отборът да бъде закупен от консорциум, воден от Рос Браун. Някои източници предполагат, че единственият друг потенциален купувач е бил информиран в последните 24 часа, че предложението му не е одобрено.

Евентуално закупуване на тима от Рос Браун би било финансирано от Хонда, пари от телевизионни права от Бърни Еклестън, както и спонсорски средства в следствие на подписване с Бруно Сена. Все още не е ясно бъдещето на Ник Фрай, тъй като има все по-масови слухове, че той може да се оттегли.