Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Колата на USF1 ще бъде готова още тази есен

Колата на USF1 ще бъде готова още тази есен

43
0

Шефът на тима на USF1, Кен Андерсън, очаква колата на отбора да бъде готова през есента и съответно да бъде подготвена за тестовете, когато забраната за тестовете бъде вдигната през януари.

Той уточни, че времевият график, по който ще работи отборът, ще бъде допълнително разяснен през идния месец, но е убеден, че колата на USF1 ще бъде готова за януари 2010 година.

„Ще имаме базов вариант на колата си през септември/октомври, така че да започнем тестове” – казва той. „Все още има някои неща за изясняване – например кой ще ни е доставчик на двигатели и кога ще започне съответният договор.”

“Програмата ни постоянно се мени, но всички тези неща ще се изяснят през следващите четири или шест месеца. Но правилото в момента е, че не можем да караме колата си между последното състезание и 1 януари, така че не мога да кажа, че планираме да тестваме болида си в този период. Но след това си има три месеца до първото състезание.”

Спортният директор на тима, Питър Уиндзор, вече каза, че подходът на отбора през първите два сезона ще бъде относително консервативен.