Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Проектът USF1 е подкрепeн от шефовете на Формула 1

Проектът USF1 е подкрепeн от шефовете на Формула 1

21
0

Хората, които стоят зад проекта за американски отбор от Формула 1 настояват, че тяхната идея е напълно сериозна и дори е получила одобрението на Бърни Еклестън и Макс Мозли.

Кен Андерсън и Питър Уиндзор официално представиха отбора USF1 по време на пресконференция, излъчвана по американската телевизия „Спийд ТВ”. Те подчертаха, че плановете им да се включат от 2010 година са нещо много повече от мечта. Уиндзор, който ще бъде спортен директор, каза, че идеята им e да променят изградената концепция за подхода на другите отбори към Формула 1.

„Ако погледнете към миналото, то обикновено е бил намиран богат трилионер и той доминира в тима – и ти в общи линии си късметлия, получавайки работа, въпреки че си успял да сглобиш тима” – казва Уиндзор.

„Другото е да имаш късмета да те поканят от голяма автомобилна компания, за да направиш отбор за тях. Аз и Кен сме късметлии да се занимаваме от доста време с това и да знаем, че не искаме такива неща – и искаме да направим отбора по нашия си начин.”

„Може и да звучи арогантно, но ние имаме известна история и искаме да внедрим някои неща в спорта, които смятаме, че биха били полезни.”

Уиндзор също така разкрива, че вече са си осигурили известно финансиране от малка компания. Хубавото е, че ФОМ и ФИА също са информирани и са одобрили плановете.

„За първи път казах на Бърни Еклестън в Бразилия през 2006 година и той реагира типично по свой начин. Той просто каза: „Страхотно. Направете го”. Затова и решихме да го направим.”

„Оттогава той поддържаше връзка с нас и винаги ни е подкрепял. Освен това се е опитвал и да ни помага. Добър пример е DVD-то с прегледа на сезон 2008, което ни предостави и което ние ползвахме като част от нашата презентация за инвеститорите ни.”

„ФИА също така са наясно с детайлите от пет или шест месеца и веднага одобриха програмата и факта, че ние ще я правим. Но ни се иска да кажем, че концепцията за направата на отбор от Формула 1 преминава някои граници.”