Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шефът на А1 обмисля преместване към Формула 1

Шефът на А1 обмисля преместване към Формула 1

58
0

Шефът на сериите А1, Тони Teшейра, каза, че амбициите му да бъде начело на отбор от Формула 1 все още съществуват – той дори намекна, че обмисля да заформи тим в Португалия.

Южноафриканският бизнесмен вече разглеждаше през последните две години оферти от Спайкър, Торо Росо и Хонда – но сега обмисля формирането на самостоятелен тим.

Тешейра мисли да ползва парцел близо до пистата Алгарве за база за сериите А1 – както и за помещаване на евентуални операции във Формула 1. Амбициозният проект може да получи допълнителни средства от португалското правителство.

„Купих място до пистата Алгарве с площ от 47 000 кв.м” – каза Тешейра. „Купих го, за да поставя там главния офис на А1, фабриката на А1 с 35 помещения, А2 фабрика, ресторанти, като и предвидено място за мърчандайзинг.”

Когато е бил запитан за възможността за базиране на тим от Формула 1, Тешейра казва: „Отборът, за който си мисля, ще бъде базиран в Португалия и ще бъде подкрепен от португалското правителство.”

„Ако това ще бъде наистина голям център на моторните спортове, то определено трябва да има и отбор от Формула 1. Иначе е нищо без Формула 1… Идеята е, че мястото може да помещава център за А1 и за Формула 1.”

Тешейра също така разкри, че е водил преговори с Хонда през последните две седмици, но не се е стигнало до споразумение. Сега той иска да има болид със собствени болиди.