Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс: Техническата страна е ключова за Формула 1

Уилямс: Техническата страна е ключова за Формула 1

39
0

Формула 1 не трябва да изоставя своята техническа страна в процеса на редуциране на разходите през следващите няколко години, смята Франк Уилямс.

И докато ФИА и отборите работят върху намаляването на бюджетите на отборите, то Уилямс каза, че каквито и промени да се предвидят, то те не трябва да ограбват спорта от факторите, които са го направили толкова популярен.

Така според него идеята за стандартна кола е прекалено много, тъй като в резултат на това най-големите инженери във Формула 1 просто ще се оттеглят.

„Ние все още искаме най-добрите пилоти в света да се състезават с най-бързите болиди в шампионата Формула 1” – казва Уилямс пред „Аутоспорт”.

„Ако става дума за определена спецификация болиди, то защо просто не отидем и да си напазаруваме колите от Индикар? Но тогава според мен доста бързо големите таланти, а и интересът постепенно ще изчезнат.”

„Трябва да има по-големи предизвикателства, но нищо, което да е толкова скъпо, колкото беше досега. Макc Мозли бе напълно прав при намаляването на броя на двигателите на сезон.”

Уилямс добавя: „Формула 1 привлича всички тези необикновени хора заради това, което е. В този спорт има наистина брилянтни мозъци. Хора като Рон Денис, самият Макс, Марио Тайсен. В нашата сграда също има много умни хора. Това важи за всички отбори. Това е фантастична комбинация от индивидуалисти, които правят настоящата Формула 1 това, което е. Не бих искал всичко това да бъде захвърлено.