Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Обявиха конкурс за наименования на завои на пистата в Сингапур

Обявиха конкурс за наименования на завои на пистата в Сингапур

92
0

Организаторите на пистата в Сингапур, съвместно с местния всекидневник „Тодей” обявиха конкурс, който ще позволи на феновете на Формула 1 да измислят имена на 3 завоя от пистата, на която миналата година се проведе първото нощно състезание във Ф1.

Трите завоя, на които се търсят имена, са номер 1, 7 и 10. Първият завой е особено удачен вариант за конкурса, тъй като той е винаги решаващ момент в началото на всяко състезание.

Миналата година завой номер 7 беше мястото, в което се случиха няколко атрактивни изпреварвания, затова организаторите на конкурса са решили той да е вторият завой, който да включат.

Завой номер 10 се оказа трудно предизвикателство за много пилоти, заради тройния си апекс и острите бордюри. Кими Райконен и Джанкарло Фисикела завършиха своето състезание в Сингапур в предпазните бариери в опита си да го преодолеят.

Феновете могат да избират предложенията си за имена сред множество източници на вдъхновение – пилоти от миналото, очертания, характеристики и други. Но въпреки че конкурсът е отворен за всички, независимо от това къде се намират, имената им трябва да са с локален аспект.

В допълнение, наименованията на завоите пък трябва да съдържат три думи, като включват термините „ъгъл” или „завой”. Също така те не трябва да имат комерсиално съдържание.

Съдиите ще изберат имена, които са ефектни, имат връзка с локацията и се произнасят лесно,
каза Колин Син, шеф на журито на Гран При в Сингапур, на вестник „Тодей”.

С повече от 110 милиона телевизионни зрители на състезанието и с 600 чуждестранни медии в града всеки уикенд, това е страхотна възможност да се изтъкнат местните символи по време на всичките 61 обиколки,” добави той.

Всеки един от победителите в конкурса ще получи тридневен пропуск за състезанието в Сингапур през тази година, като освен това той ще има възможност да направи и обиколка на питлейна на пистата.