Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тестовете в Бахрейн приключиха с Маса начело

Тестовете в Бахрейн приключиха с Маса начело

57
0

Фелипе Маса с Ферари завърши днешния последен ден от тестовете на пистата Захир с най-добро време. Топ-обиколката на бразилеца днес бе 1:32.162.

Маса прекара деня в експериментиране с няколко различни аеродинамични варианта и различни цялостни настройки на F60. И въпреки няколкото дребни проблема, които объркаха малко програмата му, пилотът на Ферари завъртя общо 113 обиколки.

Ник Хайдфелд остана с второ време. Той направи общо 122 обиколки за деня, като се бе концентрирал върху аеродинамиката и окачването на F1.09. Също така той отдели известно време на тренирането на стартове.

Най-бързият пилот от вчера- Тимо Глок, днес остана последен. След като вчерашният тест мина безпроблемно за тима на Тойота, днешната сесия бе прекъсната от проблем с хидравличната система на TF109, заради което Глок успя да направи само 65 обиколки.

С края на днешната сесия тестът в Бахрейн за Ферари, БМВ Заубер и Тойота приключи. Утре трите тима ще се завърнат във фабриките си и ще продължат работата по подготовката за предстоящия сезон. Следващият групов тест ще се състои на 1-ви март на испанската писта Херес.

Това са времената от днес:

1. Фелипе Маса, Ферари, 1:32.162
2. Ник Хайдфелд, БМВ Заубер , 1:32.225
3. Тимо Глок, Тойота, 1:32.445