Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Петробрас искат да се завърнат във Формула 1

Петробрас искат да се завърнат във Формула 1

34
0

Бразилската нефтена компания Петробрас би искала да остане във Формула 1 и в бъдеще, въпреки че реши да не спонсорира тима на Хонда.

Петробрас се очакваше да прехвърлят спонсорството си от Уилямс към Хонда през 2009 година, но решението на японския производител да се оттегли от спорта промени плановете и на нефтения гигант. Въпреки това от Петробрас подчертават, че са отворени към други предложения, касаещи Формула 1.

„Петробрас уточняват, че все още за заинтригувани от Формула 1” – казва се в официално съобщение. „Интересът в партнирането на други отбори остава – стига да е възможно да се развиват и осигуряват висококачествени горива и смазки.”

„Целта на програмата за моторни спортове в Петробрас е да се осигури на клиентите на компанията различни предимства, като автомобилните състезания представляват своебразна лаборатория за изследвания на продуктите. И в тази връзка Формула 1 винаги са имали своето място.”

Петробрас също така подчертават, че за момента нямат никакви отношения с Хонда или друг отбор, както и че не планират да осигуряват лично спонсориране на Бруно Сена.