Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Глок: Сметките за суперлицензите не са честни

Глок: Сметките за суперлицензите не са честни

41
0

Тимо Глок каза, че сумите, искани за суперлицензите, не са честни за всички пилоти, тъй като не всеки състезател може да се похвали с договори на стойност няколко милиона. Така пилотът на Тойота смята, че не всички състезатели се жалват за минимален процент от приходите си.

„Не всеки във Формула 1 е милионер” – каза Глок. „Това е първата ми година и според мен е скъпо. Това определено е скъп лиценз, като в другите спортове няма подобен скъп аналог. Но в края на краищата това важи за всички.”

Глок например трябва да плати 62 900 евро за лиценза си за 2009 година. Това е резултат от 25-те точки, които е спечелил миналата година.

И въпреки че той е наясно, че пилотите нямат друга възможност, освен да платят суперлизенците си, германецът иска някои отговори защо цените са толкова високи.

„Но нека изчакаме и видим как се развият нещата, но наистина не ми е ясно защо трябва да плащаме толкова много” – казва той. „Според мен цените скачат прекалено много – миналата спрямо настоящата година и 2007 спрямо 2008 година.”

„Идеята е, че не виждаме истинско обяснение за това увеличение. Накрая ще трябва да платим и това е.”

Глок призна, че не е един от тримата пилоти, които вече са платили суперлицензите си.