Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел доволен на този етап от колата

Фетел доволен на този етап от колата

67
0

Себастиан Фетел описа впечатленията си от новия Ред Бул RB5 като „положителни” след първия си пълен тестов ден с новата кола.

Германецът, който успя да направи само 14 обиколки в понеделник, преди да спре заради проблеми с трансмисията, завъртя 61 тура във вторник. Освен това той бе и най-бързият пилот от състезаващите се с шасита за 2009 година. Пред него бе само Себастиен Буеми с миналогодишния болид на Торо Росо. Накрая обаче Фетел отново бе принуден да спре насред пистата след проблем с един от сензорите на трансмисията.

„Първите ми впечатления са много положителни” – каза той. „Постигнахме огромен прогрес и направихме доста обиколки, имайки предвид, че колата бе завършена в понеделник сутрин.”

„За съжаление трябваше да спрем преди края на сесията, но на този етап се чувствам добре в колата.”

Въпреки че бе впечатлен от RB5, Фетел смята, че е прекалено рано да се правят някакви сравнения с конкурентите.

„Това е първият ден, така че нека не избързваме” – казва той. „Трудно е да преценим къде бихме били реално спрямо другите. Освен това конкурентите следват свои собствени програми.”

„Беше важно да направим няколко обиколки и да съберем важна информация. Но след само един ден е трудно да се правят преценки.”