Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пикет недоволен от малкото обиколки

Пикет недоволен от малкото обиколки

46
0

Нелсън Пикет младши иска повече обиколки с новия болид на Рено, след като серия минимални проблеми ограничиха времето му на пистата във вторник на само 27 обиколки.

Бразилецът вече е бил три дни зад волана на R29, но поради лошото време на Алгарве през януари той е записал общо 76 обиколки. И въпреки че хвали потенциала на болида, пилотът изразява притесненията си повод на собствената си подготовка.

„Имам нужда да карам повече” – каза Пикет. „Изкарваш декември и януари без каране, а след това и дъждът ти пречи на малкото време зад волана.”

„Неприятно ми е, защото не получавам много време зад волана на болида в моите дни. След три дни съм записал по-малко от 80 обиколки, което не е никак добре за предсезонна подготовка.”

И въпреки че е карал относително малко новия R29, Пикет вярва, че Рено постигат значителен прогрес с колата. Бразилецът все пак успя да се доближи на само секунда от най-бързия от настоящите болиди – RB5 на Себастиан Фетел.

„Не съм притеснен от представянето на болида. Имахме едва две излизания на суха писта и аз дори не се стараех да поставям бързи времена.”

„Балансът на колата не е идеален, тъй като не сме открили оптималните настройки. Но не сме толкова далеч от Макларън. Никак не беше зле. Много лесно можем да си подобрим времената с няколко секунди, тъй като сме далеч от оптимума.”