Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ФОТА продължава напред със смелите решения

ФОТА продължава напред със смелите решения

34
0

Асоциацията на отборите от Формула 1 (ФОТА) продължава да постига прогрес с решенията си за намаляване на разходите, както и за подобряване на спектакъла в Гран при.

Така по време на среща във вторник ФОТА е потвърдила идеята, че независимите отбори ще бъдат снабдявани с евтини двигатели и трансмисии от 2010 година. Производителите, които са членове на ФОТА, са гарантирали, че ще предлагат на отборите сделка за снабдяване с двигатели срещу 5 милиона евро на сезон. Съответно допълнителното осигуряване на трансмисия добавя 1.5 милиона евро към споразумението.

Въпреки че подобен ход вероятно ще изключи възможността за използване на стандартните двигатели на Косуърт, ФОТА са казали, че няма да спрат никой от членовете си, ако искат да се възползват от шанса.

Освен това са били водени преговори за евентуалната забрана на презареждането от 2010 година, както и за въвеждане на стандартна телеметрия. В допълнение към това отборите са разглеждали възможността и за двуседмично затваряне на фабриките от следващата година. Обсъждат се и ограничения по отношение на ползването на въздушни тунели.

ФОТА също така започнаха дискусии и по предварителните резултати от маркетингово проучване, изследващо какво искат феновете от Формула 1. Все още не е известно колко време е било предвидено за преговори във връзка със суперлицензите на пилотите.