Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес няма да напускат Формула 1

Мерцедес няма да напускат Формула 1

30
0

След много дискусии, бордът на директорите на Мерцедес-Бенц реши да продължи участието на марката във Формула 1.

Немското новинарско издание „Фокус” съобщи днес, че Дитер Зетче, изпълнителен директор на Даймлер АГ, наскоро е поискал ръководният борд да гласува дали Мерцедес да продължи своето 13-годишно сътрудничество с шампионите от Макларън.

В момента Мерцедес-Бенц е най-големият акционер в Макларън и от 1995-та година доставя двигатели на базирания в Уокинг отбор.

В създалата се ситуация на глобална финансова криза продължават предположенията, че и други автомобилни производители ще последват примера на Хонда и ще се оттеглят от Ф1.

„Фокус” твърди, че гласуването е приключило с три гласа „За” и два „Против”, с което Даймлер АГ остава обвързан с Формула 1.

Същото списание обаче каза преди време, че в края на тази година БМВ могат да преосмислят програма си във Ф1 с тима на Заубер, ако и тази година не успеят да спечелят титлата.

Изпълнителният директор на Формула 1 Бърни Екълстоун наскоро каза, че настоява производителите да се обвържат по-дългосрочно със спорта, посредством договор за дългогодишно участие.