Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Работата по новия Форс Индия VJM02 върви по план

Работата по новия Форс Индия VJM02 върви по план

70
0

Въпреки че повечето от конкурентите на Форс Индия вече представиха и дори успяха да тестват новите си автомобили, тимът все още не е готов с колата си за новия сезон. Все пак източници от отбора разкриха, че всичко относно дебюта на новия VJM02 се движи по план. Представянето на колата ще се проведе по време на тестовете в началото на месец март, малко преди началото на сезона, което е в края на същия месец.

Освен, че работата по новата кола е усложнена от новите правила за 2009-та, другата причина, поради която тима ще бъде готов с новата си кола чак през март е разтрогването на сделката с Ферари за доставка на двигатели и сключването на нова – този път с Макларън. И тъй като новият договор бе подписан чак през ноември миналата година, от отбора работят особено усилено оттогава насам, за да пригодят новите двигател и скоростна кутия към шасито.

Финализирането на сделката отне доста време и затова и анонсирането и възможността да започнем да работим бяха доста късни, като особено много време ни отне да напаснем пакета, който включва тази фундаментална скоростна кутия”,
сподели техническият директор на тима Джеймс Кий в изявление, публикувано на официалния сайт на Форс Индия.
Планът е да сме на линия за последните два официални теста преди началото на сезона.

Въпреки че напасването на двигателя и скоростната кутия към дизайна на колата е било доста сложно, Кий е доволен от постигнатото и от това колко гладко е преминало всичко.

Ние трябваше да определим доколко съществуващия вече дизайн е съвместим с новите компоненти. В някои области това бе доста трудно, но пък в друи нещата се получиха особено добре.

Мисля, че сега всичко си идва на мястото. Макларън бяха просто чудесни, те знаеха, че трябва да свършим доста работа за много кратко време и бяха изключително отзивчиви.

Ако прогресът на Форс Индия продължи със същата сила и през февруари, новия VJM02 най-вероятно ще стъпи на пистата за първи път на 1-ви март, когато ще се проведе груповия тест на испанската писта Херес.