Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул ще ползват KERS от Рено

Ред Бул ще ползват KERS от Рено

23
0

От Рено и Ред Бул потвърдиха, че ще ползват една и съща Система за регенериране на кинетичната енергия (KERS) тази година.

Първоначално Ред Бул се опитваха да развият своя собствена система, но определено нямаха сериозен прогрес, като кулминацията бе пожарът миналата година, когато батериите им прегряха. И въпреки че от Ред Бул планираха да продължат по същия график, в края на краищата се обърнаха към Рено. Това означава, че договорът за доставка между двете страни просто ще бъде разширен.

Така за официалния сайт на Формула 1 от Рено казаха: „Отборът ще снабди със система KERS още един тим този сезон.”

Кристиан Хорнер от тима на Ред Бул също потвърди, че неговият екип очаква информация от първото тестване на KERS от страна на Рено.

„Ще чакаме изхода от първото тестване на Рено, преди да ползваме идентична система.”

Въпреки че отборите са на различен етап от развитието на KERS, Рено са скептични по отношение на това, че системата ще подобри наистина състезанията през 2009 година.

„Ако всички отбори ползват KERS, те ще я ползват по същия начин, на същите места, по същото време, така че няма да има никакви предимство” – казаха от Рено. „От друга страна, ако нямате системата, това ще бъде голям ущърб за отбора.”