Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ричардс се надява Хонда да намерят купувач

Ричардс се надява Хонда да намерят купувач

45
0

Шефът на Продрайв, Дейвид Ричардс, изрази надеждата си Хонда Рейсинг да намерят купувач, за да гарантират присъствието на базирания в Бракли тим на стартовата решетка в Мелбърн.

Ричарда също водеше преговори с шефовете на тима в края на миналата година, след като от Хонда съобщиха, че се оттеглят от Формула 1. И въпреки че той не успя да достигне до окончателно споразумение, Ричардс твърди, че би искал да вземе участие в бъдещите преговори.

„Наистина се надявам да се намери решение, защото има много страхотни хора там.”

„Това е отбор, който трябва да се състезава, а и аз продължавам да бъда голям фен на Дженсън Бътън. Според мен той никога не е имал възможността да блесне и да покаже истинския си талант.”

„Но трябва да сме реалисти – при настоящите условия ще бъде много тежка битка за Хонда.”

Тъй като са необходимо приблизително шест седмици за интегрирането на нов двигател в дизайна на Хонда за 2009 година, то би трябвало да има готово споразумение в идните две седмици, за да може да има готова кола в Австралия.

Ричардс смята, че продажбата на отбора щеше да е много по-лесна, ако Хонда не бяха оттеглили подкрепата си толкова рано и бяха започнали настоящия сезон. Така пакетът на японците щеше да се докаже като конкурентен.