Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Трули: Новите коли се държат различно на мокро

Трули: Новите коли се държат различно на мокро

43
0

Ярно Трули каза, че според него спецификацията на Тойота за 2009 година е „почти невъзможна” за управление на мокрите условия на пистата Алгарве. Италианецът обаче е уверен, че TF109 притежава своя потенциал.

Първият голям тест за 2009 година бе провален от лошото време. По този повод Трули признава, че намаляването на аеродинамичното сцепление покрай новите правила е направило нещата доста по-трудни.

„Има значително намаляване на нивата на притискане и на сцепление” – казва пилотът на Тойота. „При тези условия е много трудно гумите да бъдат добре загрети. За всички беше трудно и беше почти невъзможно за каране. Това е първото ни усещане.”

Но въпреки опасенията си по отношение на поведението на колите в мокри условия, Трули е оптимист по отношение на възможностите на Тойота през идния сезон.

„Колата не изглежда да има някакви съществени проблеми, а и през последните години се представи доста добре с Камуи Кобаяши зад волана й. Затова и бих казал, че сме доста уверени.”

„Просто трябва да бъдем в нормални тестови условия при топло време. Вероятно ще се радваме на подобни условия по време на следващия ни тест в Бахрейн.”