Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Единствената цел пред Рено са титлите

Алонсо: Единствената цел пред Рено са титлите

40
0

Фернандо Алоно каза, че целта пред него и тима на Рено за сезон 2009 е спечелването на двата шампионата.

През 2008 година испанецът завърши на пета позиция след много силен финал на сезона. Въпреки разочароващото начало на миналогодишната кампания Алонсо успя да спечели две състезания. И покрай новите правила испанецът смята, че Рено имат голяма възможност да блеснат.

„В момента мисля, че аз и Флавио – а и целият екип – сме наистина оптимистично настроени. Затова и мисля, че за 2009 година ние имаме само една цел, а тя е спечелването на титлата при пилотите и конструкторите. Целта ни е и двата шампионата” – каза Алонсо пред журналистите на пистата Алгарве.

„Всички сме фокусирани върху това, като всички резултати – от въздушния тунел, от изпитанията на двигатели и т.н. – са по-позитивни, отколкото очаквахме.”

„Резултатите са по-добри, отколкото предвиждахме, така че всички сме силно мотивирани. Разбира се, никога не се знае. Нуждаеш се от няколко фактора, за да станеш шампион в края на годината. Най-малкото обаче мисля, че можем да се борим за подиум в първото състезание.”

„Ако не преследваме титлата, то сезонът ще е разочароващ. Явно е, че ако след три или четири състезания сме наникъде, то ще променим целите си. През януари обаче трябва да си оптимист и ние наистина сме.”