Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Проблеми за Ферари?

Проблеми за Ферари?

55
0

Списание Ауто Mотор унд Спорт обяви новият болид на Ферари – F60 за нелегален.

Новата кола на италианците се характеризира с задни изпускателни отвори, които нарушават новите технически разпоредби.

Списанието заяви, че някои от конкурентните отбори са забелязали, че заради новите разпоредби, които се отнасят за някои части от шасито, изпускателните тръби на F60, по начина, по който са проектирани, не отговарят на правилата.

За сравнение- при другите болиди за 2009-та, които бяха представени досега – на Рено, Макларън, Тойота и Уилямс, ауспусите са монтирани в шасито, а при Ферари стърчат доста повече.

От Ауто Мотор унд Спорт казват, че не би трябвало да бъде голям проблем за Ферари да реконструира края на изпускателната система, но може би точно това обяснява оттеглянето на отбора от груповия тест на Портимао тази седмица и прехвърлянето му на Муджело.

Официално, Ферари отидоха в Мугело заради неблагоприятната прогноза за времето за тази седмица, но списанието твърди, че F60 е показал значителни проблеми с предното си крило при тестовете миналата седмица.

Предполага се, че във връзка с тези проблеми от тима са решили да направят първия обширен тест на колата колкото се може по-близо до базата им в Маранело.