Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хауг: Няма краен срок за споразумение с Хонда

Хауг: Няма краен срок за споразумение с Хонда

26
0

Шефът на отдела за моторни спортове в Мерцедес, Норберт Хауг, каза, че все още има време, преди да се вземе окончателно решение за евентуално споразумение с бившия тим на Хонда.

След като Хонда съобщиха, че ще спрат да осигуряват двигатели за базирания в Бракли отбор, се понесоха слухове за Ферари на базата на добрите отношения на Рос Браун с бившия му екип. От Маранело обаче изключиха възможността да снабдяват с двигатели бившия тим на Хонда, в резултат на което Мерцедес бяха следващите в списъка.

По време на представянето на новия болид на Макларън Хауг потвърди, че от базирания в Бракли отбор са говорили с тях и че е възможно евентуално споразумение.

„Те говориха с Мартин (Уитмарш) преди известно време, а и, разбира се, по време на срещата на ФОТА нещата бяха разкрити.”

„Тогава шефовете на тимовете казаха, че ако има възможност да се помогне, това трябва да се направи. Затова ние – в ролята ни на Мерцедес Бенц – бяхме запитани.”

„Моментът действително не е отличен, но все пак можем да се справим. Няма някакъв конкретен краен срок, но определено времето си минава.”

На въпрос дали има някакъв момент, до който задължително трябва да има окончателно решение, Хауг отговори: „Не и две седмици преди Мелбърн. В момента текат преговори, но едва ли в близките няколко дни ще има готово решение.”