Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рон Денис напуска тима на Макларън

Рон Денис напуска тима на Макларън

23
0

От 1 март тази година постът шеф на тима на Водафон Макларън Мерцедес ще бъде поет от досегашния изпълнителен директор Мартин Уитмарш. Той ще наследи на тази длъжност Рон Денис. Това бе топ новината по време на днешното представяне на болида на Сребърните стрели МР4-24 за предстоящия сезон.
Рон Денис ще остане ръководител на цялата група Макларън, но ще работи предимно в областта на глобалните корпоративни връзки и перспективи.
Автомобилът бе показан в ултрамодерния завод на тима в Уокинг и се отличава видимо от машината, с която Люис Хамилтън спечели титлата през 2008 г.
Както обясниха Денис и Уитмарш болидът е напълно различен от всички досега. Създаването му е тръгнало от абсолютно празен лист хартия като над 90% от изследванията му са преминали във виртуална среда. Борбата за титлата в края на 2008 г. изобщо не попречила на тима в развитието му за новия сезон. За да подчертае, как се работи в отбора, Денис заяви, че всъщност точно преди 2 месеца е стартирала работата и по колата за 2010 г.
Световният шампион Люис Хамилтън каза от своя страна, че с много по-голяма увереност и спокойствие ще продължи да се бори и през 2009 г., за да осъществи всичко онова, за което е мечтаел и работил толкова много години.