Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ковалайнен ще подходи по-спокойно през 09′

Ковалайнен ще подходи по-спокойно през 09′

39
0

Хейки Ковалайнен каза, че ще се опита да подходи по-спокойно през 2009 година, след като призна, че сам се е поставял под прекалено голямо напрежение в първия си сезон за Макларън.

Финландецът се представяше наравно с Люис Хамилтън през първата половина на сезона, но постепенно с прогресирането на годината той изоставаше и в края на краищата завърши седми.

При представянето на новата кола Ковалайнен призна, че на моменти е бил прекалено напрегнат през 2008 година.

„Предполагам, че сам си налагам прекалено голям натиск и понякога наистина се разочаровах, ако не успявах да спечеля съответния пол позишън или състезание” – казва той.

„Но като се обърна назад, виждам, че имах някои добри състезание. Като се сравнявам с Люис, виждам, че съм имал и някои силни моменти, въпреки че той спечели повече точки.”

„Искам тази година да бъде по-приятна и по-спокойна и ако има сесия, в която да не се представя според възможностите си, да не се разочаровам. Това е една от целите ми през тази година.”

Финландецът е уверен, че ще бъде по-силен, след като е изкарал една година в Макларън.

„Много по-добре подготвен съм, знам как функционира тимът и да се надяваме това да доведе до резултати” – казва Ковалайнен.

Пилотът каза, че не се оплаква от факта, че понякога е бил зареден с повече гориво – и съответно е бил по-бавен в квалификациите – в сравнение с Хамилтън през 2008 година.

„Стратезите, които работят върху този елемент през състезателния уикенд, търсят най-доброто решение за тима.”