Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари подкрепят Райконен за участието му в рали Лапландия

Ферари подкрепят Райконен за участието му в рали Лапландия

51
0

Ферари нямат проблем с участието на Кими Райконен в известното рали Лапландия, което ще се проведе в края на месеца. Това заяви шефа на тима Стефано Доменикали.

Тимовете от Ф1 често се противят на подобни искания на пилотите, тъй като става въпрос за дейности, които носят потенциални рискове. Миналата седмица обаче стана ясно, че световния шампион за 2007-ма година се е записал за участие в ралито, като там той ще се състезава с Фиат Гранде Пунто Абарт S2000.

Tова е традиционно отношение, което имаме към пилотите си, – каза Доменикали на представянето на новия болид на скудерията F60 – Ние винаги сме се старали да бъдем много отворени към техните желания и това, което правят. Аз лично гледам на това състезание като на два дена допълнителни тестове за Кими – завърши италианеца.

Райконен е запален по ралитата от няколко години като дори има вариант след евентуално по-нататъшно оттегляне от Гран При той да започне да се състезава редовно.

В същото състезание ще вземе участие и сънародника му Мика Хакинен. Бившият световен шампион във Формула 1 ще бъде зад волана на Митсубиши Лансер Ево IX.