Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър: Стратегията на BMW е отлична

Уебър: Стратегията на BMW е отлична

40
0

Марк Уебър подозира, че BMW Заубер може да имат много силен сезон през 2009 година.

Пилотът на Ред Бул, който започна леки тренировки, след като счупи крака си, смята, че стратегията на базирания в Хинвил тим е много положителна за тях, тъй като остават повече от 70 дни до първото състезание в Мелбърн.

„Те вложиха много енергия в завършването на болида преди конкурентите си. Това определено ще им помогне, като в течение на сезона може всички да признаем, че това е било умно решение” – казва Уебър.

В контраст той подчертава, че Ред Бул ще бъде „последният от големите тимове”, който ще представи колата си. Това е планувано за началото на февруари.

„Това донякъде ми помага, тъй като дотогава ще бъда в по-добра форма. Но същевременно може и да не е най-доброто решение за тима” – каза австралиецът.

Уебър допълва: „Дали към третото или четвъртото състезание вече ще ни се иска да сме имали онези допълнителни 600 или 800 км с колата? Някои биха казали „да”.

Австралиецът обаче допуска, че решение на Ейдриън Нюи да прекара повече време във фабриката може и да не е толкова лошо, стига болидът да бъде достатъчно надежден.