Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса: F60 е различен за каране

Маса: F60 е различен за каране

44
0

Фелипе Маса имаше честта да тества първи новия болид на Ферари – F60. Пред представители на поканените медии бразилецът направи близо 100 км в новата кола на италианците, оборудвана с KERS. В края на деня Маса обясни, че колата е много различна в сравнение с миналата година. В резултат на това е и доста трудна за каране.

След първия си ден на тестове с F60 Фелипе Маса каза: „Тази кола е напълно различна спрямо това, което имахме миналата година. Много правила са измениха и това е видимо. Явно е влиянието на внедряването на KERS и променената аеродинамика. Всичко това прави колата много трудна за каране.”

„В първия ден не са били планирани 100 обиколки или някакви определени времена, тъй като когато правилата се изменят по такъв начин, шейкдаунът става по-труден и по-деликатен. Решихме някои дребни проблеми днес, като съм доволен, че изминах 100 км, ползвайки KERS, който много ни притесняваше. Започнахме да го ползваме малко в началото, а след това постепенно по-интензивно. В предстоящите тестове ще имаме възможността да тестваме системата и различните й аспекти. Ползвахме първия ден, за да изпробваме функционирането на двигателя, трансмисията, окачването и KERS. Доволен съм, защото всичко работи отлично. Реално тествахме повече, отколкото очаквахме.”