Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фрай е направил оферта за закупуване на Хонда

Фрай е направил оферта за закупуване на Хонда

53
0

Изглежда, че има известен конфликт на интереси при закупуването на тима на Хонда. В допълнение към дузината желаещи да закупят тима изглежда, че и Ник Фрай е направил своя оферта.

Така докато прави оценка на серията претенденти, които искат да притежават базирания в Бракли тим, Ник Фрай също е пожелал да стане собственик на екипа.

Миналата седмица стана дума, че има поне дузина заинтересовани в закупуването на бившия тим на Хонда. Бъдещият собственик трябва да убеди Хонда, че притежава нужните средства да поддържа тима, трябва да убеди Рос Браун и Ник Фрай, че няма да има съкращения на персонала, но в замяна задълженията на отбора на стойност от 100 милиона долара ще бъдат покрити от Хонда. Нещо повече – който купи тима, получава заплатеното вече право за участие във Формула 1 през 2009 година, четиригодишен наем върху фабриката в Нортфантс, 750-ма работници и кола, която е развита от Рос Браун (своебразна гаранция, че тя ще бъде качествена).

Говори се, че тези, които са наддавали за отбора, са получи безразлични отговори. Същевременно се носят слухове, че са ядосани на факта, че и Ник Фрай наддава за тима. По непотвърдена информация въпреки че е направил своята оферта, Фрай не е бил помолен да се оттегли от поста си. Именно това буди конфликти и вътре в компанията, която винаги е държала на високо ниво на етика.