Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари не са притеснени от липсата на сезонни тестове

Ферари не са притеснени от липсата на сезонни тестове

39
0

Липсата на сезонни тестове през 2009 година няма да резултира в решени състезания в полза на отборите, показали силно темпо в първото състезания, смятат от Ферари.

Тимовете във Формула 1 в момента правят всичко възможно, за да бъдат във възможно най-добра форма за старта на кампанията – като има притеснения, че тези, които изостанат, няма да успеят да наваксат поради липсата на тестове.

Въпреки всичко техническият директор на Ферари, Алдо Коста, смята, че и по време на кампанията отборите ще успяват да подобряват колите си въпреки забраната на тестовете.

„Принципно сме свикнали да мислим, че ако има някаква технология за развиване, ние ще я постигнем – но нещата ще стават по-трудни” – каза Коста по време на пускането на Ферари F60.

„Ако изоставаме, то би трябвало да има начин да наваксаме. Но вероятно ще ни бъде много по-трудно поради ограниченията, новите компонентите и нужната надеждност. И въпреки че задачата е много по-трудна, мисля, че все пак е възможно.”

Шеф дизайнерът на Ферари, Никола Томбазис, смята, че потенциалът за ново развитие означава, че битката за титлата спокойно може да продължи от първото до последното състезание.

„Не става дума само за зимни тестове. Може би титлата ще бъде решена в последното състезание” – казва той. „Колата, ползвана в Австралия, няма да бъде същата като тази за последното състезание.”