Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Култард: Късното пускане на RB5 може да помогне на Ред Бул

Култард: Късното пускане на RB5 може да помогне на Ред Бул

32
0

Дейвид Култард каза, че няма причина за безпокойство по отношение на относително късното пускане на новия болид на Ред Бул. Според него допълнителното време, прекарано в работа по колата, ще я направи по-конкурентна през новия сезон.

По-голямата част от отборите ще започнат тестовете на своите претенденти за 2009 година в следващите десет дена. Ферари първи откриват „сезона на дебютите” на пистата Муджело в понеделник. Колата на Ред Бул пък ще бъде видяна едва на 9 февруари.

„По отношение на решението на Ейдриън да поработи допълнително върху дизайна, преди да се започне производството, мога да кажа, че ако имате бърза кола, която в последствие става и надеждна, то няма значение колко рано сте започнали тестове с нея.”

„Затова и мисля, че ако от тима са се възползвали от допълнителното време и са развили колата, то мисля, че Ред Бул може да имат много силна година.”

Шотландецът също така смята, че тимът на енергийния гигант може допълнително да спечели от решението на ФИА да изравни двигателите, след като през 2008 година Торо Росо с двигатели на Ферари бяха по-бързи от братята от Ред Бул.