Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ричардс отрича закупуване на Хонда

Ричардс отрича закупуване на Хонда

32
0

Шефът на Продрайв, Дейвид Ричардс, отрече, че е един от кандидатите за закупуване на тима на Хонда.

Ричардс бе свързван с евентуално закупуване на базирания в Бракли тим, след като в началото на декември Хонда се оттеглиха от Формула 1. И въпреки че някои слухове свързваха Дейвид Ричардс с британския тим, то той потвърди, че се е оттеглил от дискусиите.

Предполага се, че високите разходи да си успешен във Формула 1 (въпреки мерките за намаляване на разходите) е един от ключовите фактори, който го е накарал да замрази плановете си, освен ако няма драматични промени.

Ричардс спомена, че не е убеден, че сега е правилният момент за завръщане във Формула 1.

„Всичко, което мога да кажа, е, че дадох ясно да се разбере, че единствените обстоятелства, при които бих обмислял завръщане, са, ако можем да сме бързи – а никой не очаква да печели победи от първата си година във Формула 1.”

„Освен това трябва да е рентабилно. Очакваш да инвестираш, но очакваш и това да сработва. Просто според мен ситуацията в момента все още не е стабилна.”

„Процесът по намаляването на разходите, който в момента влиза в сила, все още не е показал всичките си предимства. И според мен до 2010 година тези проблеми няма да бъдат решени напълно… Затова и постепенно започвам да се чудя дали има смисъл да се връщам сега.”

Междувременно Ричардс споделя, че според него мерките за намаляване на разходите, които са съгласувани между ФИА и ФОТА, няма да постигнат толкова големи ползи, на колкото се надяват във Формула 1.