Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шуми: Най-трудният ми момент бе смъртта на Сена

Шуми: Най-трудният ми момент бе смъртта на Сена

32
0

В откровено интервю за немското издание „Ди Целт” Михаел Шумахер сподели някои неща около миналото, настоящето и бъдещето. Седемкратния световен шампион не пропусна и най-трудният момент в кариерата си: „Това бе инцидентът, който коства живота на Сена през 1994 година.”

„Това ме събуди” – споделя германецът. „ Казах си, че това може да се случи на всеки по всяко време. Ако не приемеш това, значи имаш проблем. Никога не съм излизал от вкъщи с мисълта че няма да се върна, а само с надеждата да спечеля състезанието.”

„Важното тук е да знаеш кога рискът не може да бъде пресметнат правилно” – обяснява Шумахер.

„Винаги стигам до предела, но понякога може да има и лош късмет – като на Силвърстоун – коментира Шуми, напомняйки за инцидента, при който счупи крак и му се наложи да отсъства дълго. Интересното е, че германецът споделя, че никой пилот не трябва да изключва и леталния край в състезанията.

„Дали съм направил завещанието си? Разбира се, и препоръчвам на всички да направят същото.”

Бившият пилот от Формула 1 се оттегли от рисковия спорт, но тръпката все още е останала, тъй като той се занимава с други вдигащи адреналина дейности като скачане с парашут и състезания с мотоциклети.