Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тойота цели повече надеждност през 2009 година

Тойота цели повече надеждност през 2009 година

30
0

Шефът на тима на Тойота, Тадаши Ямашина, твърди, че целта на японския екип е перфектна надеждност, въпреки че влизат в сила нови правила.

Тойота се радваха на силен сезон тази година, като в края на краищата завършиха на пето място при конструкторите. Пилотите на тима успяха да стъпят на подиума за първи път от 2006 година. Ямашина обаче е категоричен, че екипът не трябва да се успокоява с положителните елементи от 2008 година и вместо това да се фокусира върху спечелването на първата си победа.

„Не трябва да се успокояваме с положителните аспекти на сезона” – казва Ямашина. „Целта на Тойота е да спечели, а не постигна това през 2008 година; имахме и други разочароващи резултати, когато очаквахме повече, например на пистата Фуджи.”

„Надеждността ни спрямо другите тимове бе добра, но пак загубихме точки поради различни проблеми. Трябва да елиминираме тези проблеми, тъй като загубените точки може да се окажат много ценни по отношение на самия шампионат.”

„Пилотите ни могат да бъдат спокойни, че целта ни е 100 % надеждност. И въпреки че знаем, че това е много амбициозна цел, работим много упорито, за да го постигнем.”

Ямашина обаче завършва, че е много горд от постиженията на своя тим след трудната 2007 година.