Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сутил: Форс Индия ще бъде в средата на решетката през 2009 г.

Сутил: Форс Индия ще бъде в средата на решетката през 2009 г.

45
0

През следващия сезон Форс Индия ще е конкурентоспособен на екипите от средата на стартовата решетка, твърди Адриан Сутил. Според германеца прогресът на отбора ще се дължи най-вече на техническото сътрудничество с Макларън.
През сезон ’08 отборът на Виджай Маля използваше двигатели Ферари, но нито един от двамата пилоти на Форс Индия не успя да спечели дори точка за шампионата. Наскоро индийците разкриха, че са сключили сделка за техническо партньорство със Сребърните стрели. Това е една от причините Адриан Сутил да твърди, че представянето на Форс Индия коренно ще се различава през 2009 г.
„Да, вярвам, че това ще бъде начало на нова ера – започна Сутил. – Партньорството с Макларън ще ни помогне да разполагаме с много по-добра кола през 2009 г. и да отбележим по-добри резултати. Всеки член на нашия екип е настроен изключително позитивно по отношение на сътрудничеството. Вярваме, че през 2009-та ще се изкачим до средата на стартовата решетка и също, че ще успеем да запишем точки.”
Наред с това Сутил призна, че през 2008 г. му е било изключително трудно да запази мотивацията си, знаейки, че колата с която разполага, не му е позволявала да се конкурира с останалите на пистата.