Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Барикело гладен за състезаване с Хонда

Барикело гладен за състезаване с Хонда

42
0

Рубенс Барикело летя към Англия тази седмица, за да каже на шефовете на Хонда, че е готов да им помогне в затруднените времена. Така бразилецът се надява евентуално да си осигури нов договор с опитващия да се спаси отбор.

„Казах на Рос (Браун), че съм на такава възраст, че все още не съм прекалено стар и мога да се възползвам от това” – казва той. „Много съм надъхан.”

„Казах му, че спокойно бих могъл да се сбогувам и да започна да говоря срещу хората и какво са направили за мен, но не. Готов съм да се състезавам. Свалих половината от масата, която трябва да сваля и искам да продължа.”

„Не мисля, че е съвпадение спечелването на двете състезания по картинг в Бразилия. Разбира се, става въпрос за по-ниско ниво от Формула 1, но показва, че съм във форма. Мисля, че мога да ползвам опита си, както и скоростта ми и способността ми да се съсредоточавам върху правилните неща.”

„И не искам да подписвам само за една година. Искам да подпиша за две или три години. Започнах кариерата си на сликове и определено искам да я завърша така.”

Барикело е на мнение, че драматичните промени в правилата, влизащи в сила от следващата година, означават, че Хонда наистина трябва да предпочете опита пред младостта.

„Всичко си има две страни. Тук, разбира се, искаш да имаш скорост. Ако имаш опит и нямаш скорост, то никога няма да си бърз. Това е основният момент. Затова е добре да се намери някой бърз и да се възползваш от опита му.”

„Лично аз мисля, че имам и двете. Затова въпросът е дали по-опитните момчета искат да се занимават, защото в момента – ако говорите с Дейвид Култард и след това с мен, нещата са много различни.”

Бразилецът подчертава, че все още не е готов да се прибира у дома и иска да продължава да се състезава.